Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Földrengés, cunami, nukleáris baleset Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. március 28.

ImageA 2011. március 11-i rekorderejű földrengés, valamint az azt követő szökőár következtében a japán Fukusima atomerőmű több blokkján is nukleáris veszélyhelyzet alakult ki. Dr. Pázmándi Tamás többek között erről is beszél majd azon a programon, amelyre március 29-én, 18 órakor kerül sor A Szabadművelődés Házában. Az est során a Magyar Nukleáris Társaság alelnöke előadásban ismerteti az eseményeket, bemutatja a hatásokat, s elemzi a lehetséges következményeket.

 
Lakossági fórum a Feketehegy - Szárazrét és a Szedreskert lakóinak Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2011. március 28.

ImageSzerdán délután 17 órától lakossági fórumot tart Szigli István, Feketehegy - Szárazrét - Szedreskert önkormányzati képviselője. A rendezvény meghívottjai: dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, dr. Csizek Tibor ezredes, Székesfehérvár rendőrkapitánya, Bozai István, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ügyvezetője, Páli Zsuzsanna főépítész, Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője. A fórumon valamennyi, a városrészek életét érintő aktuális témáról szó lesz.

Tovább...
 
Az ország tíz középiskolájának diákjai ismerkednek Fehérváron az Európai Unióval Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. március 28.

ImageAz Európa Parlament Modell IX. Nemzeti Ülésének nyitó ünnepségét tartották a hétvégén Székesfehérváron, a Városháza nagytanácstermében. A Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola szervezésében az ország tíz gimnáziumának diákjai mérhetik össze tudásukat. Megnyitó beszédében Dr. Réthelyi Miklós Nemzeti Erőforrás Miniszter arra hívta fel a diákok figyelmét, hogy vegyék komolyan a jövőért érzett felelősséget és törődjenek az ország sorsával.

Tovább...
 
Az embereknek fontos, hogy mi lesz Magyarország jövője Nyomtatás E-mail
Írta: MTI   
2011. március 28.

ImageAz életfogytig tartó szabadságvesztés is bekerülhet a készülő alkotmány szövegébe. - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, amikor felkereste a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalát, ahol az új alkotmánnyal kapcsolatos kérdőívre adott válaszokat dolgozzák fel. A kérdőív egyik kérdése azt firtatta, hogy az új magyar alkotmány tegye-e lehetővé a bíróságok számára tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabását a kiemelt súlyosságú bűncselekmények esetében.

Tovább...
 
Lázár: A Fidesz-frakciónak fogyasztóvédő politikát kell folytatnia Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2011. március 25.

ImageEgy képviselőnél az egzisztenciális függetlenség nagyon fontos kérdés. - szögezte le az atv.hu-nak adott interjújában Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, rámutatva: épp ezért egy olyan parlamenti fizetési-elszámolási rendszerre van szükség, ahol egy képviselőnek nem kell sunnyognia, olyanra ahol átlátható módon keresi meg munkájának díját. A frakcióvezető szólt arról is, hogy a tankötelezettség 15 évre való mérséklése komoly vitákat szült a társadalomban és a szakmában egyaránt.

Tovább...
 
Sulibörze a Civil Piactéren Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. március 25.

ImageKiállítások és előadások színesítik a programot. – Két olyan rendezvény valósul meg ma az Alba Plazaban, amely a szülők, a gyermekek, a tanárok és a diákok részére egyaránt izgalmas programokat nyújt.

Tovább...
 
A szakképzés helyzetéről tanácskozott a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. március 25.

ImageA Gróf Széchenyi István Szakközépiskolában tartotta közgyűlését a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület. A téma ezúttal az érettségi utáni szakképzés múltja, jelene és jövője volt. Vass Rezső, a Széchenyi igazgatója elmondta, hogy a vállalkozásokkal, cégekkel egyeztetve speciális tananyagokkal egészítik ki az oktatást annak érdekében, hogy a diákok meg tudjanak felelni a munkaerőpiac által támasztott követelményeknek.

Tovább...
 
Munkácsys tantestület az Árpádban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. március 25.

ImageMűhelyeket látogattak a pedagógusok. – Az Árpádban és tanüzemeiben járt  néhány nappal ezelőtt a Munkácsy Mihály Általános Iskola tantestülete. A program során a résztvevők testközelből ismerkedhettek meg a különböző szakokkal és az általuk nyújtott gyakorlati képzésekkel.

Tovább...
 
Megmaradtak a nézetkülönbségek Mol- és Malév-ügyben Nyomtatás E-mail
Írta: inforadio.hu   
2011. március 24.

ImageA nemzeti fejlesztési miniszter szerint a mostani helyzetben szükségessé vált a bővítésről és az üzemidő meghosszabbításról szóló program felülvizsgálata. A tárcavezető a műsorban azt is elárulta, hogy mi okoz komoly nézetkülönbségeket a Szurgutnyeftyegaz, illetve a Malév ügyében a magyar és az orosz fél között - a legutóbbi magas szintű egyeztetések után is.

Tovább...
 
Folytatódik az alkotmányjavaslatok vitája Nyomtatás E-mail
Írta: MTI   
2011. március 24.

ImageA honatyák a Fidesz-KDNP által benyújtott, Magyarország Alaptörvénye címet viselő törvényjavaslathoz, illetve a független Szili Katalin Magyar Köztársaság Alkotmánya néven beterjesztett előterjesztéséhez szólhatnak hozzá. A házbizottság döntése értelmében a kormánypártok és az ellenzék egyaránt összesen 20-20 órában fejtheti ki véleményét, ám az MSZP és az LMP nem vesz részt a vitában.

Tovább...
 
Átadták a Regionális Innovációs Díjakat Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. március 24.

ImageÖsszesen tíz ötlet érkezett a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Díj pályázatra, melyet az Innováció támogatás a Közép-Dunántúlon című konferencián szerdán adtak át a Vállalkozói Központban. Elsősorban a zöldgazdaság, az elektronika és az informatika területéről érkeztek új ötletek. A díjat az innovációs ügynökségek hálózatának soros elnöke Magyar Dániel és Székesfehérvár alpolgármestere Égi Tamás adta át a konferencián.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1581 1582 1583 1584 1585 1586 1587 1588 1589 1590 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17458 - 17468 / 20470